Яка упаковка підійде для продажу кави?

Ароматна кава — один із найпоширеніших напоїв на всій планеті. Десятки способів приготування, різноманітність сортів та обсмажування дозволяють вибрати варіант, який воістину буде дарувати насолоду та бадьорість. Молота або зернова кава - продукт специфічний, вимогливий до умов зберігання. Правильно підібрана упаковка дозволить зберегти аромат та якість кави.
Сьогодні на прилавках магазинів можна зустріти каву, упаковану в скляні, металеві бокси, поліетиленові, картонні та паперові пакети. Кожен із варіантів має свої переваги та недоліки.
Особливості вакуумних пакетів із дегазаційним клапаном
Якщо розглядати упаковку з погляду економічної вигоди, універсальності, простоти експлуатації та транспортування, то пальма першості належатиме вакуумним пакетам із полімерних матеріалів. Таке упаковування підходить для меленої, зернової та розчинної кави.
Альтернативним варіантом можна вважати паперову та картонну упаковку, яка має внутрішній шар з алюмінієвої плівки або нейлону. Це дозволяє надійно захистити вміст від проникнення вологи та пари. Такі пакети з дегазаційним клапаном можуть створюватися методом співекструзії полімерів або ламінування.
У багатошарових пакетах може бути передбачений дегазаційний клапан, що не дозволяє вуглекислому газу, що накопичується, деформувати упаковку з кавою.
Пакети з дегазаційним клапаном випускаються у різних варіаціях. Вироби, що складаються із двох шарів - дуплекс. Найчастіше його виготовляють методом ламінації. Зовнішній шар – поліетилен або папір, внутрішній – плівка ВОРР або фольга. Така комбінація дозволяє зберігати аромат кави та зручно зберігати вміст після розтину.
Тришарові пакети з дегазаційним клапаном виробляють із різних комбінацій паперу, плівок, фольги та полімерів.
Додаткові функції пакетів із дегазаційним клапаном
При виборі упаковки звертайте увагу на форму пакета. Найбільш зручним в експлуатації вважаються дой-паки, що мають об'ємне дно, яке дозволяє пакету стійко зберігати вертикальне положення без додаткової підтримки. Також буде оцінено замок типу zip lock, що дозволяє щільно закривати упаковку одним рухом і невелике насікання для швидкого відкривання без використання ножиць.
Принцип роботи дегазаційного клапана у пакетах
Свіжообсмажена кава перші кілька діб виділяє велику кількість вуглекислого газу. Нагромаджуючись у герметичному пакеті, газ призводить до деформації або розриву упаковки. Саме для виключення цієї ситуації виробники додають у конструкцію пакета дегазаційний клапан, що працює в односторонньому порядку. Він випускає вуглекислий газ і перешкоджає проникненню кисню ззовні. Кисень згубний для кави, за кілька діб прямої взаємодії втрачається до 30% аромату.
Тиск усередині пакета, досягаючи певного рівня, відкриває клапан і спускається до позначки 0,5 мілібар. Потім спрацьовує герметик, який затримує кисень. Процес повторюється багаторазово до того часу, поки накопичує вуглекислий газ. Виробництво пакетів з дегазаційним клапаном дозволяє зберігати акуратний товарний вид пакування.
За потреби на замовлення цей вид упаковування може брендуватися нанесенням логотипу та назви. Також на поверхні відмінно фіксуються інформаційні самоклейні стікери.
- Потреба в пакувальних матеріалах з'явилася тоді, коли люди почали виготовляти товар, який потребує упаковки. Спочатку для цього використовувалася тканина і папір. Звичайно, тоді не йшлося про паперову упаковку у вигляді крафт-пакетів, які почали виготовляти набагато пізніше. Справжньою революцією у сфері упаковки стала поява целофану, винахід поліетиленових пакетів, а потім поліпропіленових.
- Упаковка відіграє ключову роль на всіх етапах життєвого циклу товару. Важливим напрямом у сучасному світі, що сприяє стійкому розвитку та зниженню екологічного навантаження на планету, є використання поряд з паперовою одноразовою упаковкою багатооборотного пакування