Як правильно видалити повітря з поліетиленових пакетів зип-лок

Мода на вакуумне зберігання продуктів виникла не вчора. На жаль, далеко не всі можуть дозволити собі камерний або безкамерний вакууматор. Одні знаходять його дуже дорогим, іншим просто шкода місця під ще один кухонний агрегат. Тому високим попитом користуються універсальні поліетиленові пакети. Ця продукція оснащується спеціальною клямкою, що дозволяє надійно закривати її. При цьому пакетики із замком типу зип-лок цілком герметичні. І, при мінімальних зусиллях, ви зможете досягти ефекту, максимально наближеного до вакуумування.
А ми розповімо, як ефективно видалити повітря з зіп пакетів без будь-якого обладнання.

Універсальні поліетиленові пакети із замком засувкою
Важко переоцінити поліетиленові пакетики із замком через їхню універсальність. Якісний виріб підходить для заморожування, запікання за методом су-вид, зберігання або транспортування. До того ж, використовуючи цю упаковку, ви зможете максимально видалити повітря з пакета. Герметична клямка забезпечить захист вмісту. А вам при цьому не буде взагалі ніякого обладнання. Крім цього, поліетиленові пакети:
- відрізняються підвищеною міцністю;
- не боятися високих та низьких температур (не всі, але більшість);
- підходять для готування за методом су-вид (якщо є відповідна позначка);
- виробляються в різних розмірах;
- коштують зовсім недорого.
Не дивно, що пакетики із зип-лок замком активно використовуються у всіх сферах нашого життя. Від них божевільні господині, що люблять заморожувати продукцію про запас. Вони дуже зручні як упаковка для шкільних та офісних сніданків. Герметичні пакети з поліетилену із клямкою надійно захистять свій вміст від бруду, пилу, вологи, а також вірусів та бактерій (що особливо актуально у нинішніх епідеміологічних умовах).
Видаляємо повітря з пакетів з твердим вмістом
Як ми вже говорили, для вакуумування продуктів у поліетиленових пакетах зип-лок не потрібно спеціальне обладнання. Проте процес видалення повітря:
- буде настільки ефективний, як у вакууматорі (камерному чи безкамерному);
- має кілька особливостей.
- Позбутися повітря в пакет пакеті, в який ви поклали тверді продукти (м'ясо, риба, бобові) вам знадобиться:
- сам пакет із вбудованим замком;
- підготовлена та поміщена всередину продукція (рівномірно, в один шар);
- ємність з водою, у яку упаковка поміститься повністю;
- рушник або паперові серветки.
Після того як ви видавили практично все повітря, закрийте клямку майже до кінця (залишаємо крихітний отвір з краю). Притримуючи пакетик за цю ділянку, зануріть його у воду. Потроху видавлюйте повітря, не допускаючи потрапляння рідини до продуктів. Коли бульбашки закінчаться, закривайте замок остаточно.
Залишилося дістати упаковку, витерти або просушити природним чином. Все, можна приступати до приготування за методом су-вид або помістити продукцію в холодильник для заморозки.
Спосіб видалення повітря з пакетів зіп-лок з рідинами
Оскільки ми не завжди заморожуємо тільки тверді та сухі продукти, потрібен окремий спосіб видалення повітря з поліетиленових пакетиків із замком зип-лок, що містять пюре або рідини. Тут все буде простіше, не знадобиться навіть миска з водою. Головне:
- не заповнюйте пакет із клямкою більше, ніж на 2/3;
- переконайтеся, що застібка не забруднилася в процесі заповнення.
Намагайтеся максимально видавити повітря і закрийте зип-лок поліетиленового пакета майже до кінця. Далі помістіть пакетик на край столу таким чином, щоб торець стільниці проходив безпосередньо по межі рідини, а упаковка звисала. Використовуйте стільницю та гравітацію, щоб видалити залишки повітря. Акуратно закрийте зип засувку повністю.