Кошик
3768 відгуків
тел. 0 (800) 300 907 (безкоштовно по Україні)

Зараз компанія не може швидко обробляти замовлення та повідомлення, оскільки по її графіку роботи вихідний. Ваша заявка буде оброблена в найближчий робочий день.

Кошик
0 (800) 30-09-07

Як підготувати продукти перед поміщенням у пакет для вакуумного пакування

Як підготувати продукти перед поміщенням у пакет для вакуумного пакування

Якщо ви недавно обзавелися обладнанням і гладкими пакетами для вакуумної упаковки продуктів, ця стаття буде корисна. Ми розповімо, яка їжа вимагатиме попередньої заморозки, як укладати вміст у пакет, про головні плюси приготування їжі су-вид, а також у чому власне полягають переваги вакуумного зберігання. Також ви дізнаєтеся, чому варто придбати пакети безпосередньо від виробника.

 

 

 

У чому переваги пакетів для вакуумного пакування продуктів

 

Пакети для вакуумного пакування продуктів бувають гладкими, рифленими, а також із зип-лок застібкою. Вибір між видами залежить від обладнання. Гладкі пакети використовуються тільки в камерних пакувальниках, рифлені підходять і для безкамерних, а варіанти із застібкою застосовуються, якщо ви використовуєте ручний вакууматор. Вся ця пакувальна продукція підходить для заморозки, вакуумування та тривалого зберігання харчової продукції різних видів (від помідорів до сала). До особливостей таких пакетів можна віднести:

  • повішену міцність;
  • непроникність для ультрафіолетового випромінювання;
  • інертність при контакті з харчовими продуктами;
  • відсутність запаху.

Однак, строго кажучи, ключові переваги таких пакетів пов'язані не так з ними самими, як з особливостями процесу упаковки. Вакуумування дозволяє:

  • збільшити час зберігання у 3 рази (і це ще без заморозки);
  • захистити вміст від вірусів, бактерій, грибків;
  • попередити контакт із вологою, пилом, брудом.

Крім того, сьогодні дуже популярне приготування су-вид. Такий спосіб приготування передбачає запікання при невисоких температурах безпосередньо у вакуумній упаковці. Завдяки цьому зберігається максимальна кількість корисних речовин, що містяться в їжі, а також смак та аромат.

Правда, перш ніж купити пакети для вакуумного приготування їжі, не забудьте переконатися, що вони підходять для заморозки та високих температур.

 

 

 

Готуємо продукти для вакуумного пакування та заморозки

 

Підготовка продуктів для вакуумного пакування буде відрізнятися, залежно від якостей самої продукції. Проте існують і загальні правила. Неважливо, що ви відправляєте на зберігання, м'ясо, ягоди або рибу перед тим, як помістити все це в гладкий пакет, необхідно:

  • ретельно вимити харчову продукцію;
  • видалити залишки вологи (можна паперовою серветкою або рушником);
  • розрізати на шматки, розміри яких підходять для упаковки;
  • укласти окремі елементи поступово (бажано, щоб вийшов один ряд).

Тепер поговоримо про нюанси. Якщо ви плануєте вакуумувати ягоди та інші м'які продукти, рекомендуємо попереднє заморожування. Наприклад, полуниця або м'які сорти хурми можуть деформуватися та злипнутися під тиском. Однак, будучи замороженими, вони збережуть цілісність.

М'ясо та рибу варто звільнити від непотрібних кісток, особливо, якщо ті гострі та можуть пошкодити пакет. Якщо ви хочете вакуумувати м'ясну продукцію для подальшого приготування су-вид і кістка повинна залишитися відповідно до рецепту, можна перекрити її шматочком харчового пергаменту.

Пюре та рідини теж можна поміщати у гладкі пакети для вакуумного пакування продуктів. Але і тут знадобиться попередня заморозка. Коли їжа затвердіє, поміщайте пакет у вакууматор.

Важливо пам'ятати, що для су-вид можна використовувати комбінації продуктів. Наприклад, стейк лосося можна доповнити травами, краплею оливкової олії, скибочкою лимона, а м'ясо присмажити маринадом.

 

 

 

Де придбати гладкі пакети для вакуумного пакування продуктів

 

Безпечніше і вигідніше купити гладкі пакети для вакуумного пакування та заморозки безпосередньо від виробника. Це дозволить ознайомитись із сертифікатами якості, заощадити на послугах посередників. Також звертаючись безпосередньо до виробника, ви можете отримати грамотні консультації. Наприклад, будь-який досвідчений співробітник скаже, як не забруднити місце шва. Наявність частинок їжі чи рідини у цій зоні може порушити цілісність паяння. Тому перед початком укладання необхідно вивернути його край (бажано на два обороти). Після того, як їжа опиниться всередині, просто відверніть підворіт, і запечатайте упаковку.
Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner