Кошик
3739 відгуків
тел. 0 (800) 300 907 (безкоштовно по Україні)
Кошик
0 (800) 30-09-07

Чому картонна упаковка для піци – найкраще рішення для піцерії

Чому картонна упаковка для піци – найкраще рішення для піцерії

 

 Які коробки для піци бувають

 Обов'язкові вимоги до упаковки піци і пирогів

 Основні різновиди картонної упаковки для піци

 

 

 

 

Італійська піца не так давно увійшла в повсякденний раціон дорослих і дітей. Це швидкий спосіб смачно перекусити не тільки вдома, а й на роботі, пікніку, в компанії друзів. Хтось любить класичну «Маргариту», а хтось без розуму від піци з ананасами. Зберегти свіжість такої страви можна за допомогою картонної коробки.

Упаковка для піци буває різної форми і кольору, з різними малюнками і логотипами. Завдяки коробкам з'явилася можливість транспортувати цей всіма улюблений пиріг, а не тільки насолоджуватися ним в кафе або ресторані.

 

 

 

 

Які коробки для піци бувають

 

Варіантів картонних упаковок для піци безліч. За формою бувають:

квадратні - найпопулярніші, оскільки мають найнижчу вартість, зручні для складування, зберігання та перевезення. Така універсальна форма підійде і для інших видів пирогів;

  • прямокутна коробка є ідеальним варіантом для кальцоне, хачапурі і чебуреків;
  • квадратна зі скошеними кутами - оригінальний варіант стандартної форми;
  • трикутна - застосовується для порційних подач піци.

 

   

 

 

За своєю конфігурацією також існує різновид картонних упаковок:

  • цілісна конструкція - в даному варіанті кришка з'єднана з дном коробки. Верх даної упаковки просто відкидається назад при відкриванні;
  • кришка і дно відокремлені один від одного. Зручність такої картонної коробки для піци полягає в тому, що верхню частину можна повністю прибрати або використовувати в якості додаткової тарілки.

Колір такої упаковки буває білий або сіро-коричневий, з логотипом або без нього.

 

   

 

 

 

Обов'язкові вимоги до упаковки піци і пирогів

 

Основна роль картонних коробок для піци - це збереження зовнішнього вигляду продукту і його свіжості. Будь-яка упаковка для їжі повинна виготовлятися із сировини, яка має всі належні сертифікати та дозволи.

Вимоги, які висуваються для картонних коробок з гарячою піцою та пирогів:

  • міцність - при доставці їжі кур'єри нерідко складають один на одного упаковані продукти. Отже, коробки не повинні деформуватися, а сама коробка виготовлена ​​з щільного і жорсткого картону;
  • термостійкість - оскільки мова йде про гарячу їжу, то упаковка повинна якийсь час зберігати тепло і при цьому не плавиться. Стійкість до високих температур певний проміжок часу;
  • зручність самої конструкції коробки, щоб вона могла спокійно замінити звичну нам тарілку;
  • добре вбирати жир - тільки внутрішні шари упаковки можуть мати масляні плями, але не зовнішні;
  • НЕ розкисати від впливу вологи, оскільки гарячий продукт парує, який конденсується в воду. Обов'язкова наявність отворів для циркуляції повітря;
  • презентабельний вигляд. Картонна коробка для піци є візитною карткою і рекламним банером закладу одночасно. Рекомендується використовувати упаковку з нанесеним своїм логотипом.

Багато хто вважає, що така коробка підлягає вторинної переробки, але дана думка помилково. На упаковці залишаються залишки їжі і жиру, а з такими дефектами даний матеріал не приймається на вторсировину.

 

   

 

 

 

Основні різновиди картонної упаковки для піци

 

Перш за все картонні коробки діляться на:

  • упаковка для замороженої піци;
  • для гарячого готового блюда.

Коробки внешни однакові, а функції повинні виконувати різні. Для замороженої піци упаковка повинна бути вологостійкою. Даний параметр вимірюється кількістю вбирає води на 1м матеріалу за певний проміжок часу. Картон без спеціального покриття повинен мати значення від 30 до 60 г / м². Такі вимірювання виконуються на поглинання води і тривають протягом однієї хвилини. Картонна коробка повинна добре переносити шокову заморозку і можливі перепади температуру при розвантаженні, транспортуванні.

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner